46. MEDNARODNI KARATE TURNIR »TRBOVLJE OPEN 2018«.

46. MEDNARODNI KARATE TURNIR »TRBOVLJE OPEN 2018«.

8.12.2018

V soboto, 8.12.2018 je v Trbovljah potekal že 46. mednarodni karate turnir Trbovlje open 2018. Na njem je nastopilo 580 tekmovalcev iz 10 držav in 64 klubov.

Shotokan karate klub Oplotnica so zastopali

1 GOLEŠ Lan kumite male 8-9 years -30 kg
2 HMELAK TIBOR kumite male 10-11 years -35 kg
3 JELENKO BENJAMIN kumite male 10-11 years -40 kg
4 JEVŠENAK ALINA kumite female 8-9 years -30 kg
5 VALENČAK MIHAEL kumite male 14-15 years -57 kg
6 VALENČAK NELI kumite female 8-9 years -30 kg

Najprej smo spremljali nastop Lana Goleša, ki je najprej premagal tekmovalca iz Trbovelj nato pa izgubil proti Ukrajincu, ki pa ni prišel do polfinala zato je Lan svoje tekmovanje zaključil. Kljub porazu pa iz tekme v tekmo izboljšuje svoje nastope.

Smolo sta imela tudi Hmelak Tibor in Valenčak Mihael. Tibor je klonil proti Hrvatu, Miha pa proti Ukrajincu, oba nasprotnika pa sta izpadla v polfinalu in našima borcema onemogočila repasažne boje.

Jevšenak Alina je po prvi izgubljeni borbi proti hrvaški predstavnici prišla v repasažne boje. Prvo borbo je uspešno zmagala v drugem repasažnem boju pa je kljub odličnemu nastopu in vodstvu do zadnjih trenutkov borbe na tesno izgubila proti predstavnici iz Ukrajine in na koncu zasedla odlično 5. mesto.

Valenčak Neli je po prvem boju proti Ukrajinki, zmagovalki te kategorije, izgubila po sodniški odločitvi. V repasažnem boju z Italijanko pa je prav tako bila sodniška odločitev, ki pa je bila v korist naše tekmovalke, kar je pomenilo, da je Neli dosegla 3. mesto.

Najboljši oplotniški tekmovalec pa je bil Jelenko Benjamin, ki je suvereno premagal najprej Hrvata, potem kolega iz Nove Gorice in nato v polfinalu še Ukrajinca. V finalnem boju pa je na tesno izgubil proti drugemu predstavniku iz Ukrajine in se na koncu uvrstil na drugo mesto!

Čestitke tudi trenerju Jerneju Blatniku!

FACEBOOK FOTO GALERIJA:




Jelenko Benjamin, 2. mesto


Neli Valenčak, 3. mesto


Lan Goleš v akciji


Alina Jevšenak pri bloku udarca


Tibor Hmelak v napadu
Nekaj utrinkov dogodka v slikah
Poglejte celotno galerijo
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.