3. POKALNA TEKMA KZS - NOVA GORICA

3. POKALNA TEKMA KZS - NOVA GORICA

12.10.2019
V soboto, 12.10.2019 je v Novi Gorici potekala 3. pokalna tekma KZS. Tekme se je udeležilo 350 tekmovalcev iz 47 klubov iz vse Slovenije. Udeležba na tem tekmovanju predstavlja tudi kvalifikacije za državno prvenstvo. Naši člani so bili odlični ter osvojili kar štiri zlate medalje, dve srebrni ter eno bornasto odličje. Najprej je nastopila Alina Jevšenak v kategoriji kumite malčice -30kg in suvereno premagala vse nasprotnice in zasedla 1. mesto. Alinin dober začetek je nadgradila še Kiara Ivančič v kategoriji kumite malčice -35kg, ki je prav tako premagala vse nasprotnice in se zavihtela na 1. mesto. Istočasno sta na bojišča stopila Tibor Hmelak kumite dečki -35kg, ter Benjamin Jelenko kumite dečki -40kg. Oba sta brez težav prišla do finala in tudi tam pokazala, da sta v vrhunski formi ter oba osvojila zlato. V kategoriji kumite malčice +35kg je oplotniški klub zastopala Nina Jelenko, ki pa je na koncu zasedla odlično 3. mesto.
Nekaj smole sta v finalu imela Neli Valenčak kumite deklice -40 kg, ki kljub odločitvam stranskih sodnikov, glavni sodnik ni priznal točk Neli, kar jo je na koncu stalo prvega mesta. Mihael Valenčak, pa je po poškodbi klonil proti reprezentačnemu kolegu iz Trbovelj in prav tako pristal na drugem mestu.  Ostali tekmovalci so tudi pokazali vrhunske borbe vendar se jim ni uspelo uvrstiti na stopničke. Z odličnimi nastopi so naši tekmovalci tako med 47. klubi zasedli odlično 6. mesto in to samo z udeležbo v kategorijah športnih borb.

Ekipna fotografija medaljistov pokalne tekme.
Nekaj utrinkov dogodka v slikah
Poglejte celotno galerijo
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.