3. POKALNA TEKMA KZS - 5 MEDALJ V ŠPORTNIH BORBAH

3. POKALNA TEKMA KZS - 5 MEDALJ V ŠPORTNIH BORBAH

20.10.2018

V soboto, 20. oktobra 2018 je v Novi Gorici potekala še 3. Pokalna tekma Karate zveze Slovenije. Tekme se je udeležilo 377 tekmovalcev iz 47 slovenskih klubov. To je bila zadnja pokalna tekma pred državnim prvenstvom, ki bo v novembru in pokazala je, da oplotniški karateisti ciljajo na visoke uvrstitve tudi na državnem prvenstvu. 

Tokrat so naš klub zastopali samo tekmovalci v športnih borbah, katere je vodil trener Jernej Blatnik. Najprej so nastopili naši najmlajši in sicer v kategoriji kumite malčice pod 30 kg sta tretji mesti zasedli Alina Jevšenak in Neli Valenčak.V kategoriji kumite dečki pod 35kg je Hmelak Tibor uspešno premagoval vse nasprotnike do finala, kjer pa je na tesno izgubil in zasedel odlično 2. mesto. Enako smolo je imel Benjamin Jelenko v kategoriji kumite dečki pod 40kg, kjer mu je v finalu zmanjkalo malo športne sreče in je tudi dosegel odlično 2. mesto. Med najmlajšimi je nastopil tudi Lan Goleš vendar je moral priznati premoč kolegov v kategoriji kumite malčki pod 30kg.V popoldanskih urah pa je nastop imel še Mihael Valenčak v kategoriji kumite kadeti pod 57kg. Suvereno je premago val vse nasprotnike v bojih in tako uspešno zaključil oplotniške nastope z zmago.

STATISTIKA IN REZULTATI:

Miha Valenčak, 1. mesto

Benjamin Jelenko, 2. mesto

Tibor Hmelak, 2. mesto

Alina Jevšenak, 3. mesto

Neli Valenčak, 3. mesto

Lan Goleš v borbi


Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.