GRAND PRIX SLOVAKIA - BRATISLAVA

GRAND PRIX SLOVAKIA - BRATISLAVA

23.2.2019

V soboto, 23.2.2019 ter v nedeljo, 24.2.2019 je v Bratislavi potekal že 39. mednarodni turnir GRAND PRIX SLOVAŠKA, na katerem je sodelovalo 1535 tekmovalcev iz 203 klubov in 22 držav na tekmovanju pa je bilo opravljenih  2002 nastopov. Že tretje leto zapored smo se člani Shotokan karate kluba Oplotnica udeležili tega turnirja, ki s številčno udeležbo zagotavlja močno mednarodno konkurenco. Turnir je namreč na koledarju tako Evropske karate zveze kot tudi Karate zveze Slovenije.

V soboto smo najprej spremljali nastope najstarejših. Naš klub je zastopal Valenčak Mihael v kategoriji kadeti -57kg. Žal mu je ponesrečena borba že v prvem kolu odnesla možnost napredovanja.

V nedeljo so v športnih borbah tekmovali naši ostali člani;

Jevšenak Alina
Valenčak Neli
Goleš Lan
Hmelak Tibor in
Jelenko Benjamin.

Neli Valenčak in Alina Jevšenak sta se borili v kategoriji U10 -27 kg. Uspešnejšaje bila Alina, ki je po zmagi nad tekmovalko iz Slovaške in porazu s tekmovalko iz Češke dobila priložnost v repasažu za 3. mesto, kjer je z rezultatom 3-0, premagala nasprotnico iz Slovaške ter se skupaj s sotekmovalci in člani kluba veselila bronaste medalje in pokala.

Tibor Hmelak in Benjamin Jelenko sta tekmovala v kategoriji U12 -35 kg in -40 kg v številčnih skupinah z 40 in več tekmovalci. Tibor je zabeležil tri prepričljive zmage proti Slovaku (3-0), Ukrajincu (2-0) in tekmovalcu iz Češke (5-1). Nato je izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu skupine iz Ukrajine (1-3) ter prvo repasažno borbo (0-1) prav tako s tekmovalcem iz Ukrajine, kar je zadostovalo za 7 mesto. Benjamin je po dveh uvodnih zmagah s Slovakom (2-0) in Madžarom (1-0) klonil proti Ukrajincu  (0-7) in zaključil tekmovanje.

Lan Goleš je tekmoval v kategoriji U10 -30 kg. Uvodno borbo proti Madžaru je dobil z 1-0 ter nato po sodniški odločitvi izgubil s tekmovalcem iz Poljske. Iz Bratislave smo se vrnili v večernih urah z novimi izkušnjami in seveda osvojene medaljo in pokalom Aline. Vse čestitke tekmovalcem in trenerju Jerneju.

STATISTIKA IN REZULTATI TEKME:

FACEBOOK FOTO GALERIJA:

Alina Jevšenak na odru za zmagovalce.


Valenčak Mihael pred borbo

Jelenko Benjamin

Tibor Hmelak med borbo

Lan Goleš med borboSpletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.