PETO MESTO NIE GANZITTI NA BALKANSKEM PRVENSTVU

PETO MESTO NIE GANZITTI NA BALKANSKEM PRVENSTVU

2.6.2015
Od 29. do 31. maja je v Herceg-Novi v Črni Gori potekalo 20. Balkansko prvenstvo za mlajše kategorije. Tekmovanja so se udeležili najboljši karateisti 11 držav v starosti od 11 do 14 let. Med 814 tekmovalci je nastopilo tudi 37 Slovencev. Mesto v slovenski otroški reprezentanci si je z odličnimi rezultati v katah zagotovila tudi naša 12 letna Nia Ganzitti, ki se je skupaj s svojo trenerko Šefko Golać, udeležila prvenstva.
Nia je v soboto, tekmovala v skupini dvajsetih tekmovalk iz sedmih držav (Turčije, BIH, Makedobnije, Srbije, Črne Gore in Bolgarije). Tekmovalke Črne gore, Srbije in BIH je premagala z rezultatom 4 proti 1. Zmagovalno pot v ji je preprečila tekmovalka Turčije, ki je na prvenstvu osvojila srebrno medaljo. Nia se je v repasažnem boju za tretje mesto, pomerila s tekmovalko iz BIH, katera pa jo je na žalost premagala z rezultatom 1 proti 4. Nia se je tako uvrstila na 5 mesto in s tem za Oplotniški klub in Slovenijo dosegla vrhunski rezultat, ki potrjuje njen talent in odlično delo klubske trenerke Šefke Golać.
Slovenski tekmovalci sicer niso bili med najuspešnejšimi udeleženci prvenstva po številu osvojenih medalj, vendar so dokazali, da se lahko enakopravno kosajo z vso konkurenco, tudi za najvišja mesta (osvojeni dve srebrni in ena bronasta medalja ter štiri  peta mesta).

FACEBOOK FOTO GALERIJA
REZULTATI
ZMAGE V SKUPINI
Slovenska otroška reprezentanca (Nia četrta z leve)Otvoritev prvenstva (Nia zastavonoša)

Nia in Šeki pred športno dvorano
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.