ŠTIRI MEDALJE IN NASLOV DRŽAVNE PRVAKINJE NIE GANZITTI

ŠTIRI MEDALJE IN NASLOV DRŽAVNE PRVAKINJE NIE GANZITTI

28.11.2015

V soboto, 28. 11. 2015 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Kozjansko in Obsotelje v Športni dvorani Podčetrtek, organizirala Mladinsko državno prvenstvo za leto 2015 v katah in borbah za posameznike v starostnih kategorijah: najmlajši, malčki, ml. in st. dečki, kadeti, mladinci in ml. člani. Na tekmovanju je sodelovalo 329 tekmovalcev iz 47 klubov, ki so opravili 381 nastopov od tega 11 tekmovalcev našega kluba. Med odmorom tekmovanja je Karate zveza Slovenije podelila tudi pokale, za Pokalne zmagovalce v letu 2015.

Najuspešnejša klubska tekmovalka je bila mlajša kadetinja in otroška reprezentantka Nia Ganzitti, ki je osvojila zlato medaljo in tako že drugo leto zapored v katah osvojila naslov državne prvakinje, kar potrjuje njen izreden talent, marljivost in odlično delo klubske trenerke Šefke Golać. Da je Nia letos v Sloveniji absolutno  najboljša, dokazuje še naslov pokalne zmagovalke za leto 2015 v kategoriji kat in naslov pokalne zmagovalke v kategoriji kate in borbe skupaj.

Državna prvakinja in dvakratna pokalna zmagovalka za leto 2015, Nia Ganzitti s trenerko Šefko Golać 


Pokal za naslov državne prvakinje v letu 2015

Največ oplotniških tekmovalcev je tekmovalo v kategoriji kate najmlajši. Žal se vstop v finale ni izšel nobenemu od njih, zato so se za dve tretji mesti  v prijateljskem vzdušju  pomerili štirje klubski tekmovalci. Po dvobojih sta bronasto medaljo osvojila Vid Gorenšek in Lampreht Anže, Tibor Hmelak in Jelenko Benjamin pa sta se uvrstila na peto in šesto mesto.  Da imamo v klubu pridno in talentirano generacijo najmlajših, potrjuje osvojen pokal Sloveniji v kategoriji kat najmlajši – ekipno in naslov državnih prvakov v isti kategoriji.


Vid Gorenšek in Lampreht Anže na tretjem mestu državnega prvenstva.

Pokalni zmagovalci 2015 - kate ekipno najmlajši (Benjamin Jelenko, Tibor Hmelak, Vid Gorenšek, Lampreht Anže)

Ganzitti Noah, Tile Gorenšek in Eva Tomažič so tekmovali v kategoriji kat malčki in malčice. Tako kot lani je tudi letos Noah prikazal odlične kate in na koncu osvojil bronasto medaljo. Eva in Tilen sta na tekmovanju dosegla po eno zmago za medaljo pa jima je zmanjkalo tudi nekaj sreče, ki jo bo zagotovo več na naslednjih tekmah.


Noah Ganzitti - bronasta medalja na državnem prvenstvu

Ekipo v kategoriji borbe -35 kg je spremljal trener Rok Brbrbe. Nik Tonkovič, Jaša Hmelak in Miha Valenčak, so v navedeni kategoriji prvo leto in še precej nihajo v kvaliteti prikazanih borb, ki na državnem prvenstvu niso bile na nivoju, ki bi zagotovil medaljo. Še najbližje je bil Jaša Hmelak, ki se je v repasažu boril za tretje mesto in izgubil. Glede na mladost in zagnanost na treningih, lahko upravičeno pričakujemo, da jim na naslednjem državnem prvenstvu medalja ne bo ušla. Prv tako je brez vidnejše uvrstitve ostal Bojan Barjaktarović.


Skupinska - kataši

FACEBOOK FOTO GALERIJA:

REZULTATI IN STATISTIKA:

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.