• KARATE

  KARATE

  Karate je japonski izraz za "prazno roko" (karate-do). Celostno razvija posameznika tako v fizičnem, kot tudi v psihičnem smislu.
 • ŠPORTNA BORBA (KUMITE)

  ŠPORTNA BORBA (KUMITE)

  Je nadzorovana in s tekmovalnimi pravili opredeljena borba v kateri tekmovalci nosijo zaščito za zobe, roke in noge.
 • KATE

  KATE

  V karateju so kate sistematično povezane serije tehnik napada in obrambe zoper enega ali več namišljenih nasprotnikov (gibanje po določenih vzorcih).
 • VADBA OSNOVNIH TEHNIK (KIHON)

  VADBA OSNOVNIH TEHNIK (KIHON)

  Osnovne tehnike obsegajo bloke, udarce, sunke in brce. Tehnike se izvajajo v določenih položajih in so lahko povezane z gibanjem, časovnim zaporedjem (timing), pravilno razdaljo, usmerjanjem (targeting) ali pa njihovimi kombinacijami.
 • TRENING ZA OTROKE

  TRENING ZA OTROKE

  Vadba otrokom ponuja zdravo psihofizično športno-borilno dejavnost, ki ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj. Redna vadba razvija ravnotežje, odzivnost in domišljijo, otroci pridobijo več moči, hitrosti in koordinacije. Otroci se skozi borilne, motorične in elementarne igre naučijo prilagajanja partnerju, izkoriščanju njegove sile in empirično izkusijo, kako svoje telo v prostoru uporabljati optimalno.
 • KARATE-DO IN NJEGOVO BISTVO

  KARATE-DO IN NJEGOVO BISTVO

  Tisti, ki hodijo po poti karateja, morajo gojiti spoštljiv odnos do drugih in ceniti vljudnost. Brez nje se bistvo karateja izgubi in človek, ki nima te vrline, ne more biti pravi karateist, pa čeprav presega druge po svojem tehničnem znanju. To je tudi glavni razlog, da se trening karateja začne in konča s priklonom. Ta priklon je izraz spoštovanja nasprotnika, vljudnosti, ki ne sme biti prisotna zgolj med treningom, ampak tekom celega dneva.
 • PRIDRUŽITE SE NAM

  PRIDRUŽITE SE NAM

  Za treniranje karateja se odločamo iz različnih vzrokov, zato so tudi pričakovanja različna: nekateri so se navdušili iz filmov, drugi si želijo dobre telesne in duševne kondicije, spet drugi iščejo družbo ali pa znanje samoobrambe ter potrjevanje na tekmovanjih in doseganje odličij. Vsak karateist bo zase izbral najprimernejšo pot, da si pridobi znanje: nekaterim je bližje športna borba, drugim kata, nekateri imajo smisel za pravilno tehnično izvajanje, nekateri so hitri, drugi močni ali dobro razgibani.

Shotokan karat klub Oplotnica

DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH SHOTOKAN KARATE KLUBA OPLOTNICA

Na naših spletnih straneh dobite vse informacije o delovanju našega kluba in karateju na splošno. 
Zadnje novice
EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE, MLADINCE IN MLAJŠE ČLANE, TBILISI

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE, MLADINCE IN MLAJŠE ČLANE, TBILISI

11.2.2024
Od 9.-11.2.2024 je potekalo evropsko prvenstvo do 21 let v v glavnem mestu Gruzije, ...
Preberi več
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.