ČLANSTVO IN ZDRUŽENJA

ČLANSTVO IN ZDRUŽENJA

SHOTOKAN KARATE KLUB OPLOTNICA  je član naslednjih zvez ter združenj v Sloveniji in tujini;


KARATE ZVEZA SLOVENIJE - KZS

KZS je nacionalna športna zveza, ki uradno, s strani Olimpijskega komiteja - Združenja športnih zvez Slovenije priznano, zastopa karate šport v Sloveniji. Je članica evropske (EKF) in svetovne (WKF) karate zveze, ki jo kot uradno zastopnico karate športa priznava Mednarodni olimpijski komite. Namen zveze je povezovanje vseh, ki se ukvarjajo s karate športom, ne glede na stil, oziroma šolo karateja, starost, spol ter versko ali etnično pripadnost; promocija prijateljskih vezi, športno-tekmovalnega duha in fair-playa med članstvom. 

EVROPSKA KARATE ZVEZA - EKF
EUROPEAN KARATE FEDERATION

Evropska Karate Zveza je bila ustanovljena leta 1963, v katero je včlanjenih večino nacionalnih evropskih zvez. EKF je članica Svetovne Karate Zveze (WKF) in je z njene strani edina priznana v evropi. EKF ima cilj promocije, organizacije ter popularizacije karate športa.


SVETOVNA KARATE ZVEZA - WKF
WORLD KARATE FEDERATION

WKF združuje 173 nacionalnih panožnih zvez iz vsega sveta priznanih s strani mednarodnega Olimpijskega komiteja (MOC). V zvezo je včlanjenih preko 50 milijonov karateistov od tega 10 milijonov registriranih tekmovalcev.

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.