AKTUALNI DOGODKI V KLUBU

BUDAPEST OPEN 2021

BUDAPEST OPEN 2021

11.9.2021
V času med 11. in 12. septembrom 2021 je v Budimpešti potekal že 24. mednarodni karate turnir BUDAPEST OPEN. Tega velikega turnirja na katerem je nastopilo 1309 tekmovalcev iz kar 34 držav so se udeležili tudi trije Oplotničani.
V soboto je naše barve zastopal Valenčak Mihael, ki je tekmoval v športnih borbah med člani in mladinci. V obeh kategorijah si je priboril eno zmago in dva poraza tako, da mu ni uspelo priboriti vidnejšega rezultata.
V nedeljo pa sta naš klub zastopali Alina Jevšenak in Neli Valenčak.
Najprej je bila v popoldanskih urah na vrsti Alina, ki je tekmovala v dveh kategorijah in sicer v kategoriji kumite deklice -30kg, kjer se je prvič s posebnim sistemom borb »vsaka z vsako«. Alina je suvereno premagala vse tekmice iz Madžarske, Bolgarije ter Romunije in si zasluženo priborila 1.mesto.
Brez predaha je sledila že kar naslednja kategorija kumite deklice -35kg v kateri je bilo 12 tekmovalk iz 8 držav. Alina je tudi v tej kategoriji dokazala, da spada med odlične tekmovalke saj se je dobro zoperstavila proti močnim tekmovalkam in na koncu v tej kategoriji zasedla odlično 3. mesto.
V večernih urah pa smo pričakovali še nastop Neli Valenčak, ki je nastopila v kategoriji mlajše kadetinje -42kg. V tej kategoriji je bilo 26 tekmovalk iz 13 držav. Po manjšem spodrsljaju v prvi borbi je nato Neli uspešno opravila v repasažnih bojih z vsemi nasprotnicami in si zasluženo priborila 3.mesto.
Za pripravo in dobre nastope je tudi tokrat skrbel klubski trener Jernej Blatnik kateremu gredo tudi zahvale za odlične nastope in rezultate naših tekmovalcev.Nekaj utrinkov dogodka v slikah
Poglejte celotno galerijo
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.